Çete kamerada! Arazi vurgununda belediye çalışanı çıktı
Kadıköy’de Hollywood filmlerini aratmayan bir senaryoyla 55 milyon dolarlık araziyi üzerlerine geçiren çete tapu müdürlüğü kamerasından çıktı. Dublörlü çete üyelerinin tercümanı ise Esenyurt Belediyesi çalışanı çıktı.

Patronlar Kulisi’nden Ercan Öztürk’ün haberine göre, Kadıköy'de yıllardır AVM yapılması planlanan devasa arazi filmleri aratmayan bir dolandırıcılık yöntemiyle el değiştirdi. İsrail vatandaşı Or Ackerman ve İspanya vatandaşı Evarısto Hans Paez Rasmussen'in Merdivenköy Mahallesi’nde bulunan devasa arazi iki dublör kullanılarak el değiştirdi. Kadıköy'ün en değerli arazisinin tapu müdürlüğündeki el değiştirme anlarına ait görüntüler dava dosyasından çıktı. Dublörlere tercümanlık yapan kişi ise eski Esenyurt Belediye Halkla İlişkiler çalışanı çıktı.
PARAYA İHTİYACIM VARDI!
Kadıköy Tapu Müdürlüğü’ndeki kamera kayıtlarında çetenin dublörlerinin tercümanlığını yapan Fatma Ö.’in Esenyurt Belediyesi’nde Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görev yaptığı öğrenildi. Kamera kayıtlarından bir an olsun çıkmayan Fatma Ö., mobbinge uğradığı için belediyeden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Ö., ‘’ 10/10/2023 tarihine kadar Esenyurt Belediyesinde görevliydim, daha sonra mobbingler sonucu işten ayrılmak zorunda kaldım. Daha sonra eve destek olmak amacıyla emlak sektöründe çalışmak istedim, belediyeden arkadaşlarım da bu sektörde çalışıyorlardı. Bu işin uygun olabileceğini düşündüm, belediyede çalışan arkadaşıma bu durumu söylemiştim. Arkadaşım beni aradı ve emlakla alakalı görüşmesi olduğunu sende gel seni birisiyle tanıştıracağım dedi. Orada Murat ve Mehmet isimli şahıslar da vardır, Mehmet isimli şahıs avukat olduğunu, Murat isimli şahıs da emlak sektöründe çalıştığını, yıllardır bu işi yaptığını ve deneyimli olduğunu söyledi. Ben kendilerini ilk defa orada gördüm ve tanıştım. Ben onların yanında emlak sektöründe çalışacaktım. Kendileri bana yanlarında çalışan bayan arkadaş olmadığını, benim gibi birisine ihtiyaçlarını olduğunu söylediler. Tercümanlık yapmak için Kadıköy Tapu Müdürlüğü’ne gittik. İşlemler sürerken börekçide bekledik’’ dedi.
SAVCIYI İNANDIRAMADI!
Eski belediye çalışanı ne kadar ‘Bir suçum yok’ dese de bir çete üyesinin gönderdiği para fotoğrafları ve mesajlar savunmayı çökertti. Fatma Ö.’in de içerisinde olduğu çete üyelerinin kendi aralarında yaptığı mesajlaşmalar şunlar: ‘’Gel bakalım bir ticaret var, aklına yatarsa yaparız”, “şu 4 mü 5 mi parseller de satılsın bir, BAŞKAN devede kulak olur dedi bu kazandığın”, “1,5 milyon lira temiz para”, “cuma günü bizim de içinde olduğumuz bir hareke ile işi bitiriyormuşuz”, “Cuma elimde iki adet Nike spor çanta ve 11 milyon görmek istiyorum, hatta mümkünse 11,5 milyon”, “Banka müdürü parayı toparlayamıyorum, başındalar, genel müdürü falan aramışlar" (şüpheli Fatma Özkardeş’ten iletilmiş), “hakkımız olduğunu düşündüğüm para sana yemin ediyordum abartmıyorum bence biz 11 buçuğu hak ediyoruz”
SAKIN TÜRKÇE KONUŞMAYIN!
Arazinin ortağı İspanyol Rasmussen'in dublörü olan çete üyesi ifadesinde ''Benim suç işleme kastı yoktur. 2019 yılında Ordu'da bana ait olan yerim Kadıköy tapu müdürlüğünde 3 defa satılmış, buna ilişkin dava açtık. Mahkeme herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığını söyledi. Ben de avukatıma danışarak bu durumu ispatlamak istediğimi söyledim. Bunun üzerine bu örgütü yakalatmak için bilerek ve isteyerek içlerine girdim, Murat bir tane İspanyol bir tane de İsrail'i birisi olduğunu, Türkiye'ye gelemediklerini söyleyerek benden yardım istediler. Ben de işlemlerin Kadıköy tapuda olduğunu öğrenince hemen kabul ettim. Murat isimli şahıs fotoğrafımı aldı. Yaklaşık 2 ay sonra tapuya giderek satış yapmak istedik, ilk gün işlemler yetişmedi, ikinci gün tekrar gittik. İbrahim Dölek'i tapuda görmüştüm ancak tanımıyorum. Fuat, Kerem isimli kişileri de tanımam. Fatma'yı daha önce görmedim. Tercümanlar İngilizce konuştu ben sadece "yes, okey" şeklinde cevap verdim. Onlar benim İngilizce bilmediğimi zaten biliyordu'' dedi.
ÖMER DUMANKAYA DURUŞMAYA ZORLA GETİRİLECEK
Dosyada 'Tanık' konumunda olan Ömer Dumankaya'nın beyanı ise iddianamede şöyle anlatıldı: ''tanıdığı emlakçı Şenol Azaklı'nın Kadıköy'de MEL 1 isimli şirketin sahip olduğu yerleri şirket ile birlikte devretmek istediğini söylediğini, sahibinin 55.000.000,00 ABD doları istediğini bildirmesi üzerine fiyat makul geldiği için şirket sahipleriyle görüşme gerçekleştirmek istediğini ilettiğini, şüpheli Sadrettin Mert, şüpheli Bilgehan Akıskalı ve Kaan ismindeki bir avukatın ofise geldiklerini, görüşmede araştırma yapabilmek için şüphelilerden şirket evrakların istediğini, araştırma yapıldıktan sonra sözleşme hazırlamaları halinde imzalayabileceğini söylediğini, görüşme bitince şüpheli Sadrettin Mert'in kaparo olarak 1.000.000,00 ABD doları ve kalan miktarı sözleşme sonrası elden nakit olarak istediğini emlakçı Şenol Azaklı vasıtasıyla öğrendiğinde şirketi almaktan vazgeçtiğini beyan ettiği, Dumankaya İnşaat isimli işyerinden temin edilen kamera görüntülerine göre; 20.02.2024 günü saat 15.42 sıralarında şüpheliler Sadrettin Mert ve Bilgehan Akıskalı ile iş bölümü gereği hakkında ayırma kararı verilen avukat şüpheli Kaan Kıvılcımer, emlakçılar Şenol Azaklı ve Kenan Karadeniz'in söz konusu işyerinde buluşarak firma sahibi Ömer Dumankaya ile görüşme gerçekleştirdiklerinin tespit edildi'' Mahkeme, duruşmaya katılmayan Ömer Dumankaya için 'Zorla getirilme' kararı verildi.