Banka ve bilirkişilere şok suçlama! "Tersanemi haraç-mezat satıyorlar!"

Türkiye'nin ilk çıkarma gemisini yapan ekibin içerisinde olan Celal Çiçek, 1971 yılında kurduğu tersanesinin üçte bir fiyata satışa çıkmasına isyan etti. Banka, alacaklı şirket, iflas memurları ve bilirkişilere şok suçlamalarda bulunan Çiçek, ‘Tersanemi haraç-mezat satıyorlar’ dedi.

Patronlar Kulisi'nden Ercan Öztürk’ün haberine göre, Temelleri 1971’de Celal Çiçek tarafından atılan Deniz Endüstri A.Ş, icradan satışa çıktı. Türkiye'nin ilk çıkarma gemisini yapan ekipte olan Çiçek’in kurduğu tersane 1 milyar 400 milyon bedelle satışa çıktı. ‘Yarım Asırlık tersane icradan satılık’ başlığıyla geçtiğimiz hafta haberleştirdiğimiz satışla ilgili Celal Çiçek’ten Patronlar Kulisi'ne çok konuşulacak bir açıklama geldi. Çiçek, borçlarını düşük bedelle bir şirkete satan Garanti Bankası, tersanesinin kıymet takdirini yapan bilirkişiler hakkında şok suçlamalarda bulundu.

İşte o açıklama:

OLDU-BİTTİYE GETİRİLEREK HARAÇ-MEZAT SATILIYOR

Öncelikle "rekor bedel" olarak bahsedilen 1 milyar 400 milyon TL'nin Çiçek Tersanesinin gerçek değeri ile uzaktan yakından ilgisi dahi yoktur. Tam tersine emsal satışlara bakıldığında mevcut donanım ve kapasitesi itibariyle 90 – 100 milyon dolar değeri olan tersane sahası bugünkü kur karşılığı 35 Milyon dolar gibi bir değer ile satılacağı ilan edilmiştir. Sahibi olduğum Deniz Endüstrisi AŞ hakkında verilen iflas kararı sonrasında İstanbul Anadolu 3'ncü İcra Dairesi tarafından yürütülen tasfiye dosyasında görev alan 3 kişilik iflas idare memurları eliyle oldu-bittiye getirilerek haraç-mezat tersane sahası satılmaya çalışılmaktadır. Şirketimizin mevcut varlıkları borçlarını karşılar değerde olmasına rağmen aceleyle satışa gidilmesi şaşırtıcı olduğu gibi tarafımca kabul edilebilir de değildir.

BANKA BİZE BİLGİ VERMEDEN BORCUMUZU SATMIŞ

Mayıs 2021’de HABAŞ Şirketi yat tersanesi olan Yıldız Tersanesini 36 Milyon USD bedelle satın almıştır. Bu şirketin bir gemi yapacağını duydum. Yat tersanesi olan Yıldız Tersanesi'nde bunun yapılması hem donanım hem kapasite yetersizliği nedeniyle teknik olarak mümkün değildi. Ağustos 2021 tarihinde de Garanti Bankası AȘ tasfiye dosyasında tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapmadan, izin almadan ve anlam veremediğim bir nedenle HABAŞ şirketine 19 Milyon USD karşılığında satmıştır. Finans kuruluşu olmamasına rağmen kredi veren banka yerine alacaklı konumuna geçen Habaş Şirketi Kasım 2021 tarihinde o günkü kur karşılığı 5 Milyon USD değerle Çiçek Tersanesini icradan satışa çıkartmıştır. Ancak yapılan itirazlar üzerine bu ihale yapılmadan Mahkeme kararı ile düşürülmüştür.

CEZA ALAN MEMURLAR HALA GÖREVDELER

Mayıs 2021 tarihinde Yıldız Tersanesini 36 milyon dolar bedelle satın alan HABAŞ şirketi, Çiçek Tersanesini 5 milyon dolara satın almaya çalışmıştır. Bu nedenle uluslararası bağımsız değerleme kuruluşları vasıtasıyla yapılan emsal karşılaştırılmalı değerlemede 89 Milyon dolar değeri olduğu tasfiye dosyasına yansımıştır. Buna rağmen tersane sahası Şubat 2023 tarihinde HABAŞ Şirketinin talebi doğrultusunda iflas masa memurları eliyle 30 Milyon dolar bedelle yine icradan satışa çıkarılmıştır. Bu satış da yapılan itirazlar üzerine ihale yapılmadan Mahkeme kararı ile düşürülmüştür. Bu işlemlerin altında imzası bulunan tasfiye dosyasında görevli iflas idare memurları hakkında aynı zamanda ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu işledikleri sabit olduğuna dair verilen Bölge Adliye Mahkemesi kararı sonrası Asliye Ceza Mahkemesinde ceza yargılaması devam etmekte ise de ne yazık ki denetim gözetim yetkisini elinde tutan İcra Hukuk Mahkemesi halen bu heyetin görevlerine son verilmemiştir. İstanbul Anadolu 9’ncu İcra Hukuk Hakimliği tarafından görevlendirilen bilirkişiler tarafından hazırlanan rapor tersane sahasının gerçek değerini yansıtmamaktadır.

Boşanmadan Fikret Orman ile aşk yaşayan Güzide Duran'dan yeni hamle! Banka ve bilirkişilere şok suçlama! Rahmi Koç, 'şeytanın sarayı'na 1.1 milyar lira ödedi! Ünlüler, Ayşe Barım için adliyeye koştu! Ünlü müteahhit gözaltına alındı! Ciner'den 'Galler' kararı!